Opleiding Systemic Healing

Opleiding Systemic Healing

Vanaf 12 april 2023 nieuwe opleiding!!!

 

Ben je coach, organisatieadviseur, manager, therapeut, en begeleid jij mensen, teams, bedrijven bij het onderzoeken van levensvragen, terugkerende thema’s, nieuwe ontwikkelingen? Dan nodig ik je uit voor de tiendaagse opleiding “Systemic Healing, opstellingenwerk en systemisch waarnemen". In april 2023 start een nieuwe groep.

Opstellingenwerk is een geweldige manier om een nieuw licht te werpen op vragen. Met een opstelling wordt onmiddellijk een dieperliggende dynamiek zichtbaar waar woorden en cognitie tekort schieten. Het is inzichtelijk, verhelderend, emotioneel en veranderend.

De naam ‘Systemic Healing’ zegt precies wat dit werk uiteindelijk doet: het helen van het systeem. Daar is niets ongrijpbaars aan: er wordt zichtbaar wat gezien moet worden, en wat gezien wordt brengt rust.
In de opleiding leer je alle mogelijke vormen opstellingenwerk toe te passen, zowel in groepen als in 1-op-1 situaties. Je maakt een geweldige reis vol ervaringen waarin je je vaardigheden aanscherpt, nieuwe inzichten verwerft en verwerkt en waarin je leert om de ander dieper met zichzelf kennis te leren maken, maar waarin jij zelf ook een innerlijke reis maakt. Dit werk kan niet zonder je eigen veld te hebben onderzocht. Dus eigen verhalen en thema’s worden uitgebreid ingebracht als oefenmateriaal.

DOELGROEP

Begeleiders van mensen en organisaties, zoals coaches, counselors, therapeuten, mediators, maatschappelijk werkenden, consultants, managers, organisatie adviseurs etc. Deelnemers hebben ervaring met het professioneel begeleiden van mensen.

OPBOUW VAN DE OPLEIDING

Je leert de systemische benadering te integreren in je werk en praktijk door intensief oefenen en door kennis te nemen van de theorie van systemisch werk. Je leert opstellingen begeleiden in 1-op-1 situaties en het werken met representanten. Hierin komen o.a. afstemmen, grondhouding, en de basiswetten van systemisch werk aan de orde. Elke lesdag gaan theorie en oefening hand in hand. Theoretische overdracht vormt de basis voor het oefenen van de verschillende soorten opstellingen. Ten grondslag ligt het systemisch werk zoals ontwikkeld door o.a. Virginia Satir, Bert Hellinger, Boszormeny-Nagy, Dykstra, Nelles, Stam, Van Kampenhout, en vele anderen.
Naast het oefenen met eigen casuïstiek van studenten, zullen regelmatig casussen worden ingebracht door cliënten.

DOCENT


Loes Koot heeft een jarenlange ervaring met begeleiding en coaching van mensen en teams. Systemisch werken is volledig geïntegreerd in haar dagelijkse praktijk. Daarnaast blijft zij onderzoek doen en veldwerk verrichten naar een verfijning en verruiming van de toepassing van systemisch werk en het werken met opstellingen. Zij heeft zich gespecialiseerd in het werken met diep trauma en in 1-op-1 sessies met opstellingen. Ook heeft ze een bijzondere vorm van familieopstellingen ontwikkeld: Systemic Healing, waarin letterlijk met het hele systeem van de vraagsteller wordt gewerkt en met vaste representanten.

ALGEMEEN

Tijd: 10:00 - 17:00 uur

Prijs voor de twaalfdaagse opleiding 2023: € 1650,-  excl. 21%BTW en inclusief koffie/thee/lunch.    Betaling in termijnen is mogelijk.

Kennismakingsworkshop: om kennis te maken met Loes en de manier van werken in de opleiding kun je deelnemen aan de kennismakingsworkshop op zaterdag 18 februari 2023 van 10-12.30 uur. Voor meer informatie of om je aan te melden neem je contact met ons op via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat je nog even moet weten: de opleiding is geen therapie maar uitsluitend een leer- en ervaringsproces. Je draagt zelf de verantwoordelijkheid voor de thema’s die je in de opleiding aangaat. Indien je je aanmeldt verklaar je dat je op dit moment geen psychologische problemen hebt en/of onder behandeling staat van een psychiater.

NB: op al onze activiteiten zijn onze Algemene Voorwaarden geldig. Deze zijn te lezen onder het kopje: ‘Voorwaarden’ op de site.


Neem hiervoor, maar ook om je aan te melden, contact op met ons via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.**

NB: op al onze activiteiten zijn onze Algemene Voorwaarden geldig. Deze zijn te lezen onder het kopje: 'Voorwaarden' op de site.

**Met je aanmelding verklaar je dat je geen ernstige psychologische problemen hebt of psychiatrische hulp ontvangt op dit moment. De opleiding is geen therapie, maar is een leer- en ervaringsproces. Je draagt zelf de verantwoordelijkheid voor de thema's die je in de opleiding aangaat.

OPBOUW VAN DE OPLEIDING

Je leert de systemische benadering te integreren in je werk en praktijk door intensief oefenen en door kennis te nemen van de theorie van systemisch werk. Je leert opstellingen begeleiden in 1-op-1 situaties en het werken met representanten. Hierin komen o.a. afstemmen, grondhouding, en de basiswetten van systemisch werk aan de orde. Elke lesdag gaan theorie en oefening hand in hand. Theoretische overdracht vormt de basis voor het oefenen van de verschillende soorten opstellingen. Ten grondslag ligt het systemisch werk zoals ontwikkeld door o.a. Virginia Satir, Bert Hellinger, Boszormeny-Nagy, Dykstra, Nelles, Stam, Van Kampenhout, en vele anderen.
Naast het oefenen met eigen casuïstiek van studenten, zullen regelmatig casussen worden ingebracht door cliënten.

Blok 1, Dag 1 en 2: Grondslagen en theorie van systemisch werk

 • De grondhouding van de begeleider
 • Basisprincipes van systemisch werken
 • Afstemmen, systemisch waarnemen en vraagstelling
 • Werken met het genogram
 • Eren: eer bewijzen, eren wat er is, het eren van ouders, oprichters etc.
 • Afbakening, ordening, geven en nemen, plek innemen

Blok 2, Dag 3 en 4: Familie en organisatiesystemen

 • Symbiose en verstrikking
 • Magische liefde, binding, (onderbroken) uitreiking
 • Ouder-kind dynamieken, partner dynamieken
 • Het voorouderveld en familiekarma
 • De ordening binnen organisatie en arbeid
 • Het eren van oprichters
 • Organisatievraagstukken in individuele begeleiding
 • Onderzoeken van verstoorde samenwerking
 • Balans tussen geven en nemen
 • Organisatie en de buitenwereld

Blok 3, Dag 5 en 6: Een-op-een opstellingen

      Verfijning in het begeleiden van een-op-een opstellingen.

      Zowel bij een persoonlijke, als een zakelijke vraag.

      Er wordt gewerkt met ingebrachte casuïstiek en er worden verschillende vormen en materialen ingezet waarmee je een eigen werkwijze kunt creëren

Blok 4, Dag 7 en 8 :Ziekte en Trauma

       • Psychopathologie in systemisch perspectief;
       • Afbakening, ordening, (onderbroken) uitreiking;
       • Magische liefde, symbiose, overname, identificatie, verbinding en verstrikking;
       • Afstemming op de ziel;
       • Het inzetten van rituelen voor heling van trauma en acceptatie/transformatie van ziekte.

Blok 5, Dag 9,10,11,12: Opstellingen: verschillende vormen van opstellingenwerk
ervaren en zelf begeleiden.

Verschillende vormen van opstellingenwerk: intensief ervaren en zelf begeleiden.

 • Familieopstelling: klassieke vorm
 • Beweging van de ziel
 • Blinde opstelling
 • Keuze opstellingen
 • Systemic Healing
 • IZR (Interactieve Zelfresonantie Methode)
 • LIP (Life Integration Process)

 

Data leergang 2023

Blok 1: lesdag 1 – 12 april                                     lesdag   2 – 26 april
Blok 2: lesdag 3 – 3 mei                                       lesdag   4 – 17 mei
Blok 3: lesdag 5 – 31 mei                                     lesdag   6 – 21 juni
Blok 4: lesdag 7 – 28 juni                                     lesdag   8 –  6 september
Blok 5: lesdag 9 – 20 september                          lesdag  10 – 4 oktober
              lesdag 11-  11- oktober                           lesdag  12 – 1 november

Reacties en Reflecties op de opleiding

"Deze opleiding heb ik gedaan en ik kan hem zo ontzettend aanbevelen voor iedereen die professioneel mensen begeleidt! Loes is echt geweldig in haar werk als coach en docent. Wat een ervaring en wat een prachtig mens. Deze manier van werken voegt echt veel toe aan jou als coach, therapeut of bijvoorbeeld manager."
Marian Kok

"Om met liefde een ziel onder een arm vandaan te halen en weer terug te plaatsen waar het hoort.
Om dieper te luisteren.
Om waarlijk aanwezig te zijn en te kijken naar wat is.
Om gewoon van Loes Koot te leren hoe je systemisch kunt werken.
Het was denk ik in 2010 of zo dat ik bij haar een verdieping volgde rond systemisch werken. En het maakte indruk. Ik voelde dat het wis en waarachtig was. Haar wijsheid, liefde en humor zijn een feest!"
Natascha Bruti - http://www.theemetkoekjes.net

"Even reclame maken voor de opleiding waar ik dit jaar - tegen al mijn 'goede' voornemens in - lekker toch aan begonnen ben en waar mijn Nicole Buiter - http://www.manoa.nu

"voor de beste opleiding in systemisch werk en systemic healing, moet je bij mijn collega Loes Koot zijn! Wat heeft die vrouw al veel voor mij betekend met haar werk!"
Leonie Linssen - http://www.liefdedelen.nl

"Een mooie opleiding van een mooi mens!"
Marjolein Bezemer

"Sinds januari mag ik me om de zoveel weken onderdompelen in de wereld van systemisch werk. Onder de liefdevolle leiding van Loes Koot is het elke dag weer een spannende en interessante reis die telkens veel oplevert. Verbinding, bevestiging, verheldering, inzichten.
Veel kan ik binnen mijn persoonlijke leven goed gebruiken en het laat weer een aantal puzzelstukjes op de juiste plek belanden.
Binnen mijn praktijk zet ik het ook bijna allemaal in en de hulpvragen die op mijn pad komen, lijken meer en meer gelinkt aan mijn eigen proces. De herkenning en de erkenning zijn belangrijk en stemmen me dankbaar. Om vervolgens samen de eerste stap te mogen zetten naar heling, ruimte en ontspanning.. is simpelweg niet in woorden te vatten.
Mocht je meer over deze bijzondere manier van zijn, deze bijzondere manier van handelen willen weten, dan raad ik je van harte aan contact op te nemen met Loes van iCoaching. Je zult genieten, je verwonderen, pijn ervaren en antwoorden krijgen. Doen! "
Janina Dubbeld - http://www.kindercoachdevuurtoren.nl