Tibetaans Boeddhistische Schilderworkshop met Tashi Norbu

Tibetaans Boeddhistische Schilderworkshop met Tashi Norbu

 

 

 

Zondag 29 augustus 2021: Tibetaans Boeddhistische Schilderworkshop met Tashi Norbu

Schilder je eigen Boeddha, Tara, of Mandala

Met veel plezier kondigen we aan dat Tashi Norbu, Tibetaans contemporary Artist, op zondag 29 augustus weer een schilderworkshop komt geven in Gebouw De Koningin.  Iedereen die bij ons komt kent het werk van Tashi. De beeldschone muurschildering in de Hofzaal is van zijn hand, en in verschillende kamers hangen zijn schilderijen.

Het schilderen wordt op deze dag gecombineerd met Tibetaans Boeddhistische Rituelen  (mantra recitals), muziek, en een live schildering door Tashi.

Opbouw van het programma

11.00-11.45 uur: Tibetaans ritueel, reciteren van mantra’s, en muziek als zegening van het creatieproces. Introductie van de klassieke basisprincipes voor het schilderen van een Boeddha, Tara of Mandala.

11.45-13.45 uur: onder begeleiding van Tashi en zijn team maak je de opzet voor jouw schilderij, je kiest de kleuren, je brengt de basiskleuren aan, en je maakt de basistekening.

13.45-14.15 uur: (zelf meegebrachte) lunch en kleine Tibetaanse snacks

14.15 -18.00 uur: Schilderen, waarbij je wordt geholpen door Tashi en zijn team.  Er zullen suggesties worden gedaan, er worden mooie bekrachtigende zinnen in het Sanskriet op jouw schilderij geschreven als zegening.

Op het eind zal een ceremonie plaatsvinden om alle schilderijen met Tibetaanse rituelen te zegenen. Tibetanen geloven dat het zegenen van een schilderij, en het opschrijven van de Sutras, nodig zijn om ongewenste energie op een afstand te houden en om je schilderij de energie en spirit van Boeddha mee te geven.

Over Tashi

Tashi is opgeleid als traditioneel Tibetaans Thangka schilder aan het hof van de Dalai Lama in Dharamsala, India. Hij heeft zijn westerse kunststudie afgerond aan de Saint Lucas Academy of Visual Arts in Gent, België.

In de loop der jaren heeft Tashi zich ontwikkeld als een allround en veelzijdig contemporary artist. In zijn kunst combineert hij de basis van zijn Tibetaanse en Boeddhistische  achtergrond met krachtige en moderne westerse kunstuitingen, ideeën en iconen. In 2017 heeft Tashi zich gevestigd in Emmen waar hij het Museum of Contemporary Tibetan Art heeft opgericht. Als vertegenwoordiger van het museum ontplooit hij initiatieven als workshops, manifestaties, live paintings etc. om de Tibetaanse cultuur levend te houden en te verspreiden.

Kosten: je deelname wordt berekend op basis van het formaat doek dat je kiest.  Je kunt kiezen uit de volgende formaten:

50 x 40 cm: 80 euro

70 x  50 cm: 100 euro

70 x 100 cm: 145 euro

100 x 150 cm: 175 euro

Materialen (verf, kwasten), koffie/thee en iets lekkers zijn inclusief.  Lunch neem je zelf mee.

Het wordt een fijne, inspirerende dag waarin je kennis maakt met een bijzondere cultuur, mooie rituelen beleeft, en met een prachtig schilderij naar huis gaat!!

De workshop vindt plaats in Gebouw De Koningin, Koninginneweg 93, Hilversum

Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. –  telefoon: 035-5821817